P1080306 2

O o, wat hadden we mooi weer nodig. Het bestuur had een programma, waar we écht geen regen bij konden gebruiken. Wij waren best gespannen en de partytent stond al een week te vroeg te wachten op onze bezoekers.

En…... die waren er!

Ze kwamen om te genieten van de meer dan gezellige sfeer op het erf. Extra luister bijgezet door de levendige, nostalgische muziek van Trio Try Oud, met als gitarist Wim Wedekind, een vrijwilliger van onze verfploeg.

Ook onze palingroker Leo Witteman brengt altijd een bijzonder sfeertje, in ieder geval een bijzonder luchtje. De door hem gerookte paling is al berucht bij onze vrienden. Een heel ander aroma verspreidden de bijzondere theesoorten van Mevrouw Cha. Vele glazen thee werden er genuttigd in combinatie met de zelf gebakken Schermer appeltaart.  

Dit jaar hadden wij als extra een échte imker uit Friesland op ons erf staan, die zéér vakkundig de geïnteresseerden uitleg en antwoord kon geven op al hun vragen. Later kregen we enthousiaste reactie over de heerlijke honing, die zijn bijen produceerden.

En spinster Tineke Meinema vond ook een fijn plekje om haar wol te spinnen.

De paarden van Ted Boon en de geiten van Gerard Berkhout werden wel erg veel geknuffeld.

De hele dag werd aan de bezoekers een gratis vaartocht aangeboden. Ook daar werd veel gebruik van gemaakt.


P1080304 2En ja: om half 2 werd iedereen verrast door een bezoek van 2 oud bewoners van het Kleinste Huisje: Henk Jonk en Antje Tuijnman.
Henk en Antje hebben in de 19e eeuw in het Huisje gewoond. Antje is er zelfs geboren. Bert van Langen en Tineke Stroomer (beiden voormalige bestuursleden van het eerste uur met hart voor het Huisje) kwamen verkleed als Henk en Antje het erf op schuifelen. Ze waren zichtbaar verrast en een beetje verward door al die mensen op erf. Maar vonden wel dat het Huisje er mooi bijstond. Behalve dan die hoop oude kleding. Wie legt dat zomaar op het erf? Aangemoedigd door meer dan 200 omstanders trokken ze de kleding weg en toen kwam er een pracht van een “geletterd schaap” te voorschijn van kunstenaar Joshua Pennings.

 

kleinste huisje schaapHet bijzondere aan dit schaap is, dat de vacht vorm is gegeven door ijzeren letters.

Het kunstwerk vrolijkt het erfje op en heeft een groot aantrekkingskracht op kinderen.

Wij zijn zeer verguld met deze aanwinst dat een geschenk is van de Kunstcommissie van de voormalig gemeente Schermer.

Al met al kijken wij terug op een wel heel prachtige en zonnige dag. Wat willen wij nog meer????

Na 25 jaar is ons Huisje uitgegroeid tot een echt museum. Maar wel een museum, dat van iedereen is en iedereen dus welkom is. Uniek is dat je als vriend het Huisje 1 dag per jaar mag “bewonen”. En zo kan iedereen zijn eigen nostalgische momenten beleven.

Wij kijken met erg veel plezier terug op het afgelopen jaar en hopen nog jaren zo door te mogen gaan.